«Дуже ймовірно, що він був отруєний». Петру Верзілову поставили попередній діагноз у Берліні

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Дуже ймовірно, що він був отруєний». Петру Верзілову поставили попередній діагноз у Берліні

radiosvoboda.org

Видавця опозиційного Кремлю ресурсу «Медіазона» і учасника Pussy Riot Петра Верзілова, який знаходиться в Берліні на лікуванні, вірогідно, отруїли. Про це заявив у вівторок лікар німецької клініки «Шаріте», пише Reuters.

«Дуже ймовірно, що він був отруєний», — сказав на прес-конференції лікар клініки «Шаріте» в Берліні.

«Іншого пояснення, чому Верзілов знаходиться в такому стані, немає. Але, незважаючи на те, що Верзилову більше не загрожує небезпека, йому все одно потрібна інтенсивна медична допомога», — додав доктор.

Активіст потрапив у лікарню 11 вересня. У нього почав пропадати зір, а потім мова і здатність пересуватися. До 14 вересня він перебував у реанімації без свідомості.

За словами близьких Верзілова, він міг отруїтися холінолітиками — ліками, які блокують дію нейромедіатора ацетилхоліну, з-за чого мʼязи перестають скорочуватися. Втім, аналіз крові не виявляє такі препарати. Лікарі відзначають, що при отруєнні деякими антихолінергетиками в рідкісних випадках симптоми зберігаються до двох тижнів. Це може пояснити, чому лікарі не виявили підозрілих речовин в крові Петра Верзілова.