«Жоден чаклун не постраждав». СБУ показала «співпрацю» свого екс-керівника Наливайченка з шаманом. Відео

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Жоден чаклун не постраждав». СБУ показала «співпрацю» свого екс-керівника Наливайченка з шаманом. Відео

Facebook / Служба безпеки України

Служба безпеки України спростувала заяву свого колишнього керівника Валентина Наливайченка, який в інтерв’ю виданню «Страна» сказав, що відомство користується допомогою людей з екстрасенсорними чи магічними здібностями.

На своїй сторінці у Facebook спецслужба опублікувала відео під назвою «Шаман», де припускає, що саме Наливайченко співпрацює з магами.

«Не виключаємо, що мова в інтерв’ю могла йти про особистих позаштатних радників Наливайченка у 2014—2015 роках. Враховуючи це, ми здійснили реконструкцію можливої подібної співпраці. Під час зйомок жоден «консультант» — шаман, ворожка, екстрасенс, чаклун, маг, відьма не постраждали», — зазначили в СБУ.

Інтервʼю екс-глави СБУ Валентина Наливайченка опубліковано 7 вересня. Журналіст запитала, чи правдива інформація, що в структурі СБУ працюють спеціально навчені люди, які на магічних кулях допомагають розслідувати особливо складні справи. На це Наливайченко відповів наступне: «Не кулі. Є в одній галузі фахівці (правда, я не знаю, що зараз там натворили штабісти Порошенка), які дійсно на відстані можуть визначати настрої, поведінку, а іноді і думки людей, які цікавлять спецслужби... Але це не магія. Фахівці, які володіють певними вміннями. Але вони не можуть маніпулювати. Можуть тільки зчитувати, і то, якщо ми знаємо, хто нас цікавить. Вони можуть «намалювати портрет», дати певні характеристики по терористуі, наприклад, чи треба його брати сьогодні, щоб уникнути теракту, або можна почекати до завтра».