Вночі: Amazon запідозрили в недобросовісній конкуренції, в Японії хакери обікрали біржу криптовалют на $60 млн, а у Ватикані машина вʼїхала в туристів з дітьми

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Ватикані машина вʼїхала в пішоходів з дітьми

Chedonna

Неподалік від площі Святого Петра у Ватикані автомобіль наїхав на групу пішоходів. За даними газети La Repubblica, травми отримали щонайменше чотири людини, в тому числі троє дітей. Постраждалі — туристи з Польщі. Людей доставили до лікарні, їх життю нічого не загрожує. Правоохоронці встановлюють обставини інциденту. За попередньою версією, водій втратив контроль над керуванням автомобілем.

Євросоюз запідозрив Amazon в недобросовісній конкуренції

Ruhani Kaur / Bloomberg via Getty Images

Регулюючі органи Європейського союзу перевірять найбільшого в світі онлайн-рітейлера Amazon, щоб зʼясувати, чи розміщує компанія на своєму сайті дані про продавців таким чином, що це порушує правила конкуренції. В ЄС вважають, що Amazon може використовувати дані сторонніх продавців, щоб вигідніше розміщувати власні продукти.

В Японії обікрали біржу криптовалют. Зникло $60 млн

Getty Images Ericsphotography

Японська онлайн-біржа обміну криптовалюти Tech Bureau Corp заявила про те, що її обікрали. Після несанкціонованого проникнення на платформу з сервісу зникла віртуальна валюта трьох типів, в тому числі біткоіни, на суму 6,7 мільярда єн (60 мільйонів доларів). Аномалію в системі представники Tech Bureau виявили тільки через чотири дні. Більша частина вкрадених коштів — депозити клієнтів майданчика.

У Солсбері виписали з лікарні двох постраждалих після отруєння

Facebook / Amanda Newton

У місті Солсбері (Великобританія) з лікарні виписали чоловіка і жінку, яких 16 вересня госпіталізували після отруєння у ресторані Prezzo. Інцидент був схожий на отруєння екс-офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у цьому ж місті 4 березня, тому обох постраждалих дослідили на наявність нервово-паралітичної речовини «Новачок». Тести показали негативні результати.

В Австралії затримали підлітка, який вставляв голки у фрукти з супермаркетів

JesusLeal / Pixabay

В Австралії правоохоронці затримали підлітка, який заради розваги вставляв у фрукти голки в супермаркетах. Їх знаходили в бананах, яблуках і, щонайменше, у 20 коробках полуниці в декількох магазинах штату Квінсленд. Одна людина, яка зʼїла полуницю з голками, потрапила до лікарні. Всього постраждало не менше 10 осіб. З хлопцем будуть розбиратися в рамках системи з обліку малолітніх правопорушників. Якби він був старшим, його могли б позбавити волі на 10 років.