Шанувальники епістолярного жанру. Кім Чен Ин написав нове послання Трампу. І попросив лідера Південної Кореї його передати

Дата:
Шанувальники епістолярного жанру. Кім Чен Ин написав нове послання Трампу. І попросив лідера Південної Кореї його передати

Wikipedia

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин передав послання президенту США Дональду Трампа через президента Південної Кореї, пише The Hill.

Лідер Південної Кореї Мун Чже Ін після саміту в Пхеньяні розповів, що у КНДР «є думки, які вони хотіли б через нас донести до США, і також у Штатів є міркування, які вони хотіли б передати КНДР».

Під час зустрічі Кім Чен Ин заявив, що його країна згодна ліквідувати свої ключові ракетні обʼєкти в присутності іноземних експертів і готова закрити свій головний ядерний комплекс, якщо Сполучені Штати здійснять «відповідні дії».

Президент Південної Кореї на наступному тижні відправиться в Нью-Йорк, де візьме участь у засіданні Генасамблеї ООН. 24 вересня у Мун Чже Іна запланована зустріч з Трампом.

На початку вересня у Білому домі заявили, що отримали від Кім Чен Ина лист, в якому він запропонував Трампу провести нову зустріч. Представники американського президента оцінили лист як «теплий і позитивний».

Трамп і Кім Чен Ин почали обмінюватися посланнями з кінця травня, перед їх особистою зустріччю 12 червня. Листи Ина передавала делегація з Північної Кореї під час візиту в США, а послання від Трампа передавав державний секретар Майкл Помпео під час візиту в Пхеньян.