Порошенко подав до суду на журналістів BBC за наклеп. Компанія повідомила, що він заплатив за зустріч з Трампом

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Порошенко подав до суду на журналістів BBC за наклеп. Компанія повідомила, що він заплатив за зустріч з Трампом

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко подав позов на британську телерадіомовну компанію BBC, звинувативши її в наклепі. Про це пише The Telegraph.

Йдеться про новинний звіт, де сказано, що глава держави таємно заплатив щонайменше 300 тисяч фунтів (близько $400 тис) за зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Адвокати Петра Порошенка заявили, що це твердження не відповідає дійсності й ображає його гідність.

Захисники українського президента стверджують, що публікація шкодить його репутації, що особливо небезпечно, оскільки Порошенко «бере активну участь у просуванні антикорупційних заходів в Україні».

Матеріал «Україна "заплатила юристові Трампа" за зустріч із Порошенком» опублікований на сайті ВВС 23 травня. У ньому зазначено, що особистий юрист Дональда Трампа — Майкл Коен — отримав таємний платіж у щонайменше $400 тис за допомогу в організації першої зустрічі між президентом США і Петром Порошенком. Про це ВВС начебто повідомили високопоставлені джерела в Києві, які знайомі з ситуацією.

За даними BBC, Коена залучили до переговорів, бо офіційні лобісти та українське посольство в Вашингтоні не змогли домовитися про щось більше, ніж проведення короткої зустрічі та фотосесії Порошенка з Трампом, тоді як український президент прагнув більш ґрунтовного і тривалого спілкування.

Джерело ВВС в українській розвідці стверджувало, що в організації зустрічі також допомагав колишній діловий партнер Трампа Фелікс Сатер, якого підозрюють у шахрайстві.