Працівник білоруського каналу пожартував про президента Польщі. Його звільнили поляки-керівники телекомпанії

Дата:
Працівник білоруського каналу пожартував про президента Польщі. Його звільнили поляки-керівники телекомпанії

Facebook / Ivan Shyla

Працівника телеканалу «Белсат» Івана Шила звільнили за фотографію президентів США та Польщі Дональда Трампа і Анджея Дуди, яку він розмістив у своєму Facebook і супроводив іронічним коментарем, повідомляє Європейська правда.

На фотографії зафіксовано момент підписання договору між США та Польщею про стратегічну співпрацю. У цей час президент США сидить за столом, а польський лідер стоїть поруч, нахилившись. Шила підписав фото: «Ліворуч — президент Польщі».

Пізніше він повідомив, що його звільнили з посади менеджера з просування контенту в соціальних мережах телеканалу. Публікацію Шили прокоментувала директор телеканалу Агнешка Ромашевська-Гужі. Вона заявила, що договір про військову співпрацю зі США — це «одна з небагатьох тем, які не є підставою для жартів працівників «Белсат». Видання зазначає, що мати Агнешки Ромашевської-Гужі — радник президента Дуди.

Заступник директора телеканалу Олексій Дикавицький повідомив, що Шилу звільнили не за жарт про польського президента, а за «неналежну поведінку щодо своїх колег і всієї телекомпанії».

Телеканал «Белсат» створили у 2007 році за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі та «Громадського телебачення» цієї ж країни. Сьогодні він вважається єдиним незалежним каналом у Білорусі.

18 вересня Дуда заявив, що Польща створить на своїй території військову базу США. Її можуть назвати «Форт Трамп» — на честь американського президента.