Уночі: ООН розгляне ситуацію на окупованих територіях України, банківські дані українців під загрозою, переписку в Twitter могли читати сторонні

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Генасамблея ООН вирішила розглянути ситуацію на окупованих територіях України

pxhere.com

Генеральна асамблея Організації Обʼєднаних Націй внесла до порядку денного пункт про ситуацію на окупованих територіях України. За це рішення проголосували представники 68 країн, проти — 13. Серед тих, хто віддав голос проти, здебільшого країни, які мають дружні стосунки з Росією: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, Мьянма, Нікарагуа, Філіппіни, Судан, Сирія та Венесуела. Україна готує проект цієї резолюції вже більше місяця. Якщо її ухвалять — це буде четверта резолюція Генасамблеї ООН щодо окупованих територій України з 2014 року.

Ситник спростував звинувачення САП у тому, що розкрив таємницю слідства Омеляну

realist.online

Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що не попереджав про обшуки міністра інфраструктури Володимира Омеляна. «Я не попереджав його про обшуки. Контакти були, і дуже багато, тому що міністр постійно звертався, передавав матеріали щодо «Укрзалізниці» й з інших справ, які стосувалися Міністерства інфраструктури», — сказав він в ефірі телеканалу «UA:Перший». Так він прокоментував звинувачення Спеціалізованної антикорупційної прокуратури, яка вчора розпочала проти нього кримінальне провадження.

Банківські дані українців можуть постраждати від нового вірусу

joffi / pixabay

Компанія-розробник антивірусних програм ESET виявила атаку банківського троянського вірусу DanaBot, спрямовану на українських користувачів. Прихований троян DanaBot уперше зафіксували цього року в Австралії та Польщі, тепер він поширюється й в інших країнах — Італії, Німеччині, Австрії і Україні. Вірус переносять шкідливі електронні листи, замасковані під рахунки різних компаній. Він ще перебуває в стадії розробки.

NYT: заступник генпрокурора США Розенстайн збирався прослуховувати Трампа, щоб усунути від посади

Chip Somodevilla / Getty Images

Заступник генпрокурора США Род Розенстайн пропонував встановити приховане прослуховування в Овальному кабінеті, пише The New York Times з посиланням на джерела. Заступник гепрокурора хотів схилити членів адміністрації до того, щоб вони застосували 25 поправку Конституції США і визнали Дональда Трампа нездатним виконувати свої обовʼязки. Він обговорював ці ініціативи з іншими високопосадовцями Міністерства юстиції та ФБР. Пропозиції Розенстайна наразі не реалізували.

Twitter зізнався, що через баг переписку користувачів могли читати сторонні люди

youtube.com

Сервіс мікроблогів Twitter визнав, що приватні повідомлення користувачів могли стати доступними стороннім людям через системний «баг». Помилка існувала з травня 2017 року до вересня 2018 року. Розробники вже усунули її. Проблема могла стосуватися особистих повідомлень, які користувачі відправляли через акаунти різних брендів. У Twitter підрахували, що «баг» торкнувся близько 1% юзерів.