Кращого гравця ЧС-2018 з футболу спіймали на ухиленні від податків. Модріч свою провину визнав і заплатить €4оо 000 євро штрафу

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Кращий гравець Чемпіонату світу з футболу 2018 року, Лука Модріч уклав угоду з владою Іспанії та погодився на 8 місяців вʼязниці за несплату податків. Про це повідомляє elmundo.es.

Півзахисник мадридського «Реала» і збірної Хорватії зізнався в тому, що не сплатив в 2013 році 290 тисяч євро податків, у 2014 році — 580 тисяч євро.

Угода, яку підписав Модріч із владою, передбачає, що він заплатить 348 тисяч євро штрафу за несплату податків. При цьому в тюрму його не посадять, але за кожен день, який він мав там провести, футболіст платитиме по 250 євро. Таким чином, для врегулювання справи Модріч повинен заплатити трохи більше 400 тисяч євро.

Головного тренера англійського футбольного клубу «Манчестер Юнайтед» Жозе Моурінью теж ловили на таких махінаціях. Моурінью звинувачували в тому, що в 2011—2012 роках, коли він тренував іспанський «Реал», він не заплатив 3,3 млн євро податків. Він пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним. Моурінью погодився заплатити 669 тисяч євро штрафу і провести рік у вʼязниці.

Моурінью теж не потрапив у вʼязницю, оскільки за іспанським законодавством, коли людину вперше засуджують до тюремного терміну до двох років, він може відбувати покарання умовно з випробувальним терміном.