Вночі: Одеський політик Олег Михайлик опритомнів, росіяни супроводжують кораблі ВМС України біля Криму, в Армянську скасували надзвичайний стан

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Одеський політик Олег Михайлик опритомнів після поранення, йому надали охорону

Facebook / Олег Михайлик

Одеський політик та телеведучий Олег Михайлик , якого намагалися вбити ввечері 22 вересня, опритомнів. «Станом на 8:30 він прийшов до тями і стан його, в принципі, вже стабільний», — повідомив радник голови управління Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк в ефірі телеканалу «112 Україна». Коли стан Михайлика стабілізується, лікарі проведуть операцію, щоб видалити кулю, яка застрягла у нього в грудях. Михайлику надали охорону.

В Армянську скасували надзвичайний стан, введений після викидів на «Кримському Титані»

argumentua.com

Російська влада анексованого Криму скасувала надзвичайний стан в Армянську, введений після того, як на заводі «Кримський Титан» почалися хімічні викиди. В повітрі ще залишаються шкідливі речовини, але їх концентрація незначна. Очищувати тротуари і дороги в місті завершили. За словами заступника начальника Головного управління МНС Росії по Криму Олексія Фрідмана, всі повʼязані з усуненням надзвичайної ситуації роботи проведені в повному обсязі.

Російські прикордонники вирішили супроводжувати два українські військові кораблі, що йдуть повз Крим

Wikipedia

Кораблі берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії висунулися супроводжувати два кораблі Військово-морських сил України — корабель управління «Донбас» і буксир «Корець», які проходять повз анексований Крим. Росіяни стверджують, що українські кораблі знаходяться у виключній економічній зоні РФ. Кораблі йдуть з Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, де стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Київ, Харків і Львів увійшли до списку найбільш кримінальних міст світу, але далеко не на перші місця

Bulent Doruk / Anadolu Agency/Getty Images

В рейтингу «Індекс злочинності» за 2018 рік, який склав громадський сервіс Numbeo, опинилися три українських міста. Київ посідає 130 місце в списку, Харків — 139, а Львів — 207. Згідно з цим рейтингом, найнебезпечнішим містом світу є Сан-Педро-Сула в Гондурасі. Серед найбільш кримінальних міст також столиця Венесуели Каракас, столиця Папуа Нової Гвінеї Порт-Морсбі. Найбільш безпечним містом визнано столицю ОАЕ Абу-Дабі.

США збираються ускладнити видачу грін-карт

Gage Skidmore / Wikimedia

Адміністрація президента США Дональда Трампа розробила зміни до правил отримання грін-карт і віз, що ускладнять їх отримання, пише Politico. Тепер отримання медпослуг за програмою Medicaid, талонів на харчування або соціального житла під час розгляду заявки на право постійного перебування у країні можуть розцінити як «істотний негативний фактор». Крім того, у мігрантів можуть попросити внести заставу в розмірі $10 тис. при розгляді заяви. За оцінками влади, нововведення торкнеться 382 тис. осіб на рік. Нові правила ще мають пройти публічне обговорення.