Торгова війна між США та Китаєм: країни ввели нові мита на товари один одного

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Торгова війна між США та Китаєм: країни ввели нові мита на товари один одного

Thomas Peter-Pool / Getty Images

Сьогодні в США набуло чинності нове 10%-ве мито на імпортовані з Китаю товари на суму в $200 млрд, передає «Інтерфакс-Україна».

Одночасно в Китаї почали діяти нові тарифи на американські товари на суму $60 млрд.

18 вересня президент США Дональд Трамп заявив, що країна вводить нові мита на китайські товари, сума яких може скласти близько 267 мільярдів доларів. Якщо Пекін не піде на поступки, з 1 січня 2019 року вони зростуть до 25%. Після цього уряд Китаю заявив про введення відповідних мит.

У липні США ввели 25-відсоткові збори для 818 найменувань китайської продукції. У кінці серпня список доповнили 279 найменуваннями товарів. Китай у відповідь ввів аналогічні мита на 659 груп товарів з США.

Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він вводить загороджувальні барʼєри для іноземних товарів, вважаючи, що це допоможе американським виробникам.

У 2017 році імпорт США з Китаю становив 505 мільярдів доларів. Разом з тим КНР імпортує з США товари і послуги на менш ніж на $190 млрд в рік. Від торговельної війни США і Китаю може постраждати навіть компанія Apple, тому що значна частина її гаджетів виробляється в Китаї.