Суд визнав відеоролики ГПУ соціальною рекламою і дозволив транслювати їх безкоштовно. «Центр протидії корупції» готує апеляцію

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Суд визнав відеоролики ГПУ соціальною рекламою і дозволив транслювати їх безкоштовно. «Центр протидії корупції» готує апеляцію

Sergii Kharchenko/NurPhoto via Getty Images

Окружний адміністративний суд Києва визнав відеоролики Генеральної прокуратури соціальною рекламою. Таким чином, суд відмовив у задоволенні позову громадської організації «Центр протидії корупції» (ЦПК), повідомляється на сайті суду.

«Центр протидії корупції» просив суд визнати незаконними дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який визнав відеоролики «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість» соціальною рекламою і дозволив транслювати їх безкоштовно.

Ще у лютому на українських телеканалах зʼявилися рекламні ролики про роботу Генпрокуратури. Рекламні ролики про досягнення ГПУ завершувалися слоганом: «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість — Юрій Луценко».

На думку позивача, зміст цих роликів не відповідає вимогам, що предʼявляються до соціальної реклами. На думку ЦПК, реклама має ознаки політичної, а не соціальної.

«Суд не знайшов порушень у діях Нацради [з питань телебачення і радіомовлення] щодо поширення в ЗМІ соціальних роликів прокуратури», — йдеться в повідомленні суду.

Також суд постановив відмовити позивачу в задоволенні позовних вимог. Суд прийняв відповідне рішення з огляду на те, що під час судового розгляду не було встановлено порушень в діях відповідача, повідомлення заздалегідь недостовірних даних і особистої реклами Юрія Луценка.

У свою чергу ЦПК, коментуючи рішення суду, написав на сторінці в мікроблозі Twitter: «Не повірите, але суд визнав горезвісну «рекламу Луценка» соціальною. Суддя Каракашьян вирішив, що статистику, яка міститься в ролику, перевірити неможливо».

У Центрі протидії корупції заявляють, що мають дані, які не відповідають озвученим в рекламі, і мають намір подавати апеляцію.