Пасажирів вигнали з літака, щоб доставити президента Лівану на Генасамблею ООН в Нью-Йорк

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Пасажирів вигнали з літака, щоб доставити президента Лівану на Генасамблею ООН в Нью-Йорк

Півтори сотні пасажирів авіакомпанії Middle East Airlines були змушені терміново покинути літак після того, як екіпаж лайнера отримав спецзавдання доставити на сесію Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорк президента Лівану Мішеля Ауна, пише Alarabiya.

Пасажири повинні були летіти з Бейрута в Каїр у неділю, після полудня. Однак їх раптово попросили покинути літак. Пізніше стало відомо, що це було зроблено, щоб розмістити в літаку делегацію Ауна. Це призвело до затримки інших рейсів.

Авіакомпанія вибачилася перед пасажирами, яких раптово вигнали з літака. Проте національний авіаперевізник Лівану надав постраждалим пасажирам інший літак тільки через девʼять годин після відміни рейсу. Настільки ж затримався і виліт літака з Каїра, де його чекали 100 пасажирів.

Загалом ліванській делегації, яка вилітала на сесію Генасамблеї ООН, знадобилося чотири літаки. Це викликало хвилю саркастичних зауважень в ліванському інтернеті.

В понеділок адміністрація президента Мішеля Ауна виступила з заявою про те, що президент не несе відповідальності за евакуацію авіарейсу в Бейруті, пише The Daily Star. У заяві також зауважили, що заходи безпеки, вжиті щодо рейсу в Нью-Йорк на літаку MEA, були такими ж самими, як і останні десять років. «Будь-які зміни, що мали місце, є відповідальністю сторони, яка організовує польоти», — йдеться в заяві.