Поліція затримала підозрюваних у нападі на Михайлика

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі на одеського активіста Олега Михайлика, повідомляє Insider.

За словами джерел видання, нападники входять до злочинного угруповання етнічних грузинів.

«Притягуються вже не вперше. Їх вирахували за сигналом телефона з місця нападу, викликали на допит, і вони в усьому зізналися», — додало джерело.

За кілька годин Приморський районний суд Одеси має обрати для них запобіжний захід. На місце виїхав консул Грузії.

У поліції Одеської області «The Бабель» відмовилися прокоментувати цю інформацію. Радник начальника обласного управління поліції Руслан Форостяк посилався на письмову заборону слідчого розголошувати цю справу.

Однак джерело «The Бабель» в правоохоронних органах стверджує, що затримані не мають відношення до нападу на Михайлика і є учасниками одеського кримінального угрупування.

«Грузини, яких затримали – бандити на яких вже давно була справа. Зараз на них повісять напад на Михайлика, тому що вони ідеально підходять. Їх тримали саме на цей випадок, але вони просто бандити одного з місцевих угрупувань», -- каже джерело.

Він стверджує, що затримані вже були причетні до перестрілки під час конфлікту між кримінальними угруповуваннями.

Адвокат затриманих Володимир Поярков заявив «Думской», що його клієнта Торніке Г. «вирахували» по трафіку мобільного телефону, тобто в момент нападу на Михайлика він перебував десь поруч. Адвокат стверджує, що Торніке сам пішов в поліцію, коли дізнався, що його шукають. Супроводжували його друг і брат. У правоохоронців йому стало погано, і чоловіка госпіталізували. Зараз він у лікарні. За словами Пояркова, зброї у чоловіка немає і не було, свою причетність до замаху він заперечує. У Торніке перша група інвалідності.

Замах на Михайлика скоїли ввечері 22 вересня. Вранці 23 вересня він прийшов до тями в лікарні, йому надали охорону.

Поліція розглядає пʼять версій замаху: громадська діяльність, протистояння з забудовником житлового комплексу «Золотий берег», боротьба проти нових власників авторинку «Успіх», особисті стосунки та хуліганський напад.