Працівники Ryanair оголосили страйк в Європі. Скасовано майже двісті рейсів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Працівники Ryanair оголосили страйк в Європі. Скасовано майже двісті рейсів

Alex Kraus / Bloomberg via Getty Images

Працівники ірландського лоукостера Ryanair у пʼятницю, 28 вересня, анонсували новий страйк. Про це повідомляє ВВС.

За інформацією видання, страйк відбудеться в 6 країнах Європи: Іспанії, Італії, Бельгії, Нідерландах, Португалії та Німеччини. Через це вже скасували 190 рейсів, свої плани довелося змінити 30 тисячам пасажирів.

Страйкуючі бортпровідники вимагають поліпшення умов праці і підвищення зарплат.

Працівники з інших країн, крім Ірландії, незадоволені тим, що Ryanair наймає їх відповідно до ірландського законодавства. Вони вважають, що це робить їх менш захищеними, оскільки блокує їм доступ до державної допомоги у рідних країнах.

Працівники авіакомпанії кажуть, що вони отримують зарплату на ірландські банківські рахунки, що впливає на їх кредитний рейтинг на батьківщині.

Ryanair згодна перейти на місцеві контракти та оподаткування наступного року, але за певних умов. Компанія заявила у вівторок, що підписала угоди з трьома профспілками повітряних екіпажів в Італії, щоб укласти трудові договори згідно з італійським законодавством.

Компанія стверджує, що за останні тижні досягла значного прогресу в профспілкових переговорах, у тому числі серед екіпажів в Ірландії, Великобританії, Італії та Німеччині. Також Ryanair уже написала листи-звернення до профспілок пілотів у Бельгії, Голландії, Іспанії, Португалії та Німеччині, запропонувавши їм провести переговори з аналогічними угодами, досягнутими в Ірландії як для пілотів, так і для членів екіпажу.

Ryanair — ірландська авіакомпанія, один з найбільших лоукостерів у Європі. Її заснували в 1984 році Тоні Райан, Кріс Райан і Ліам Лонерган.