Вдова загиблого на Донбасі прикордонника подала до суду на Росію. Вимагає €60 тис. компенсації

Дата:

Вдова загиблого на Донбасі прикордонника подала позов проти Російської Федерації і вимагає €60 тис. компенсації, повідомляє портал Судової влади України.

За заявою жінки, її чоловік за наказом Державної прикордонної служби виконував завдання щодо посилення охорони державного кордону на ділянках з Росією в Донецькій області. У липні 2014 року під час евакуації травмованих колег в Шахтарську БТР-80, яким керував чоловік позивачки, підірвався на фугасі збройних формувань РФ. В результаті загинули двоє військових, зокрема чоловік позивачки.

У 2017 році міський районний суд Хмельницького встановив, що чоловік жінки загинув під час виконання військових обовʼязків, захищаючи Україну від збройної агресії Російської Федерації.

Позивачка вказала, що агресія РФ проти України є загальновідомим фактом, і саме Росія має нести відповідальність за військові дії. Вона вимагає також стягнути €60 тис. морального збитку на свою користь.

У серпні 2017 року колишній мешканець Луганська Олександр Коломійцев звернувся до суду Дніпра з тим, щоб довести, що втратив роботу, будинок та інше майно через агресію Росії. Позивач вимагав стягнути з Росії 2 млн грн матеріальної та моральної шкоди.