«Виглядаю набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя». Гандзюк записала відеозвернення з лікарні

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Виглядаю набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя». Гандзюк записала відеозвернення з лікарні

Facebook / Хто замовив Катю Гандзюк?

Радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк вперше записала відеозвернення з лікарні. Його оприлюднило «Громадське».

Гандзюк все ще на лікарняному ліжку, на її обличчі видно сліди хімічних опіків. «Я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене добре лікують українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто», — вважає вона.

Гандзюк каже, що ій було важко записувати звернення. «Але це — набагато простіше, ніж нашій країні перетравлювати всю цю величезну кількість регіоналів, сепаратистів та «мусорів», яку вона має перетравити для того, щоб хоч якось вижити», — зазначила активістка.

Вона підкреслила, що досі не знає імені замовника нападу на себе, як і замовників нападів ще на 40 активістів, що сталися за останній рік. «Більше 40 нападів за останній рік. Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити?» — питає Гандзюк.

Але вона переконана, що всі винні будуть знайдені, покарані і засуджені. «І що кожен із нас буде вільним. І не буде мати в серці страху», — резюмувала активістка.