Трамп одержав нового листа від Кім Чен Ина. І похвалився ним перед журналістами

Дата:

Президент Дональд Трамп продемонстрував журналістам новий лист від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. Про це написав в Twitter журналіст телеканалу CBS Марк Ноллер.

За словами журналіста, Трамп заявив, що отримав листа «буквально вчора», і він за характером «екстраординарний». Голова Білого дому додав, що Кім Чен Ин підтверджує прихильність денуклеаризації Корейського півострова і хоче, щоб Північна Корея стала економічно потужною.

Раніше Кім Чен Ин передав послання президентові США Дональду Трампа через президента Південної Кореї. На початку вересня у Білому домі заявили, що отримали від Кім Чен Ина лист, в якому він запропонував Трампу провести нову зустріч. Представники американського президента оцінили лист як «теплий і позитивний».

Трамп і Кім Чен Ин почали обмінюватися посланнями з кінця травня, перед їхньою особистою зустріччю 12 червня. Листи Ина передавала делегація з Північної Кореї під час візиту до США, а послання від Трампа передавав державний секретар Майкл Помпео під час візиту в Пхеньян.