Секс із заміжньою жінкою в Індії — вже не злочин. Раніше за зраду могли посадити у вʼязницю на 5 років

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Секс із заміжньою жінкою в Індії — вже не злочин. Раніше за зраду могли посадити у вʼязницю на 5 років

Diksha Arya / Unsplash

В Індії Верховний суд скасував кримінальну відповідальність за секс із заміжньою жінкою, повідомляє ВВС.

Усі судді заявили, що закон про подружню зраду [адюльтер] є архаїчним і неконституційним.

«Давні уявлення про те, що чоловік — це злочинець, а жінка — його жертва, більше не служать добру», — сказав суддя Рогінтон Наріман.

Згідно з документом, раніше чоловікові за секс із заміжньою жінкою загрожувало до пʼяти років вʼязниці. Проте покарання передбачалося лише для чоловіка, який вважався спокусником.

Закон також забороняв жінкам подавати позови проти власного чоловіка і звинувачувати його в зраді.

Статистики покарань за цим законом немає, але юристи кажуть, що його часто використовували чоловіки, які хотіли зіпсувати репутацію своїх дружин при розлученні або у спорах про сплату аліментів. Наприклад, чоловіки часто подавали в суд на невинних людей, звинувачуючи їх в сексуальних відносинах зі своїми дружинами.

Подружня зрада заборонена шаріатом [ісламськими законами], тому вона є кримінальним злочином в таких країнах, як Іран, Саудівська Аравія, Пакистан і Сомалі. На Тайвані за подружню зраду можна отримати до одного року позбавлення волі. Також подружня зрада є незаконною в 21 американському штаті, зокрема в Нью-Йорку.

У 2015 році Верховний суд Південної Кореї також скасував подібний закон, за яким можна було сісти у вʼязницю на пʼять років.