Ryanair скасувала 250 авіарейсів у шести країнах через страйк. У «Борисполі» кажуть, що Україну це не зачепить

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Ryanair скасувала 250 авіарейсів у шести країнах через страйк. У «Борисполі» кажуть, що Україну це не зачепить

Bruno Figueiredo / Unsplash

Ірландська авіакомпанія Ryanair скасувала 250 рейсів через страйк працівників в шести європейських країнах, повідомляє Independent.

Страйкують близько двох тисяч співробітників компанії. Переважно це бортпровідники, які працюють в Іспанії, Німеччині, Бельгії, Нідерландах, Португалії та Італії, також до страйку приєдналися німецькі та голландські пілоти.

Через страйк вчасно не зможуть відлетіти 40 тисяч пасажирів Ryanair. Авіакомпанія скасувала 10% рейсів.

Україну страйк не зачепив. Як повідомили «Бабелю» в міжнародному аеропорту «Бориспіль», на рейс Ryanair до Берліна, який повинен вилетіти о 15:50, оголошена реєстрація, «інформації про скасування немає».

Працівники авіакомпанії страйкують тому, що Ryanair у всіх країнах працює за ірландським законодавством. Тому вони не можуть отримувати державну допомогу у рідних країнах. Крім того, вони скаржаться, що отримують зарплату на ірландські банківські рахунки, що впливає на їх кредитний рейтинг на батьківщині.

Ryanair згодна перейти на місцеві контракти та оподаткування в наступному році, але за певних умов, які влаштовують профспілки не у всіх країнах.

За останні два місяці це вже четвертий великий страйк працівників Ryanair. 12 вересня страйкували пілоти в Німеччині. 10 серпня відбувся наймасштабніший страйк в історії Ryanair. Страйкували пілоти в Німеччині, Бельгії, Швеції, Ірландії та Нідерландах, через це скасували близько 400 рейсів. Ще один масштабний страйк співробітників компанії відбувся 25 і 26 липня. Тоді скасували близько 300 рейсів, не змогли вилетіти 50 тисяч пасажирів. 3 вересня Ryanair запустила перший рейс з України.