Новим заступником голови місії ОБСЄ в Україні стане представник Великої Британії Марк Етерінгтон. Хто він?

Дата:
Новим заступником голови місії ОБСЄ в Україні стане представник Великої Британії Марк Етерінгтон. Хто він?

OSCE/Micky Kroell

З 1 листопада Олександра Хуга на посаді заступника голови спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) замінить британець Марк Етерінгтон, повідомляють «Українські Новини».

У 2014 році Етерінгтона та Хуга, призначили заступниками голови місії. Пізніше перший покинув свою посаду, і на сьогодні не є співробітником ОБСЄ.

Хуг заявив про свою відставку з 31 жовтня: «ОБСЄ — не карʼєрна організація, працювати в її структурах можна не більше 10 років. Я досяг цієї межі, і тому покидаю свою посаду».

При цьому він підкреслив, що місія продовжить роботу в Україні, а він буде допомагати їй у вирішенні конфлікту. Головою СММ ОБСЄ в Україні є Ертурул Апакан. Крім Хуга у нього є ще один заступник — Альошка Сімкіч.

Про Марка Етерінгтона відомо небагато. За даними сайту ОБСЄ, до роботи в організації він очолював групи Бюро зі стабілізації, яким керує Рада національної безпеки Великої Британії, а також виконував польові місії в різних країнах світу, зокрема в Іраку та Південному Судані.