Facebook скинув паролі до сторінок близько 90 млн користувачів. Підозрюють хакерську атаку

Дата:

Компанія Facebook виявила пролом у системі безпеки та скинула паролі 90 млн користувачів в усьому світі, повідомляє Variety.

Видання зазначає, що могли постраждати більш ніж 50 млн акаунтів. У компанії поки не знають, чи встиг хтось скористатися інцидентом для доступу до інформації користувачів Facebook без їх відома.

У компанії додали, що поки також не зʼясували, хто стоїть за цією атакою та де базуються зловмисники. Представники Facebook пообіцяли тримати користувачів у курсі ситуації, а сама соцмережа скине паролі найбільш вразливих акаунтів, якщо такі знайдуться.

Між тим, як пише видання The Guardian, інженери виявили хакерську атаку ще 25 вересня. Злочинці вкрали токени [ключі авторизації] для доступу до Facebook через функцію «Подивитися як» (view as), яку вони могли використовувати для отримання контролю над сторінками користувачів. «Подивитися як» — це функція, яка дозволяє бачити, як виглядає власний профіль у соцмережі збоку.

У середині вересня комісар Європейського союзу з питань юстиції Вера Юрова заявила, що американська соцмережа Facebook повинна до кінця року виконати всі правила ЄС щодо захисту прав споживачів. Якщо компанія цього не зробить, проти неї запровадять санкції.