Після дзвінка в поліцію з потяга «Київ—Маріуполь» евакуювали 700 пасажирів

Дата:

З потяга «Київ—Маріуполь» після анонімного повідомлення про замінування евакуювали 700 пасажирів, повідомляє прес-служба поліції Києва.

Дзвінок надійшов о 18:42. Анонім повідомив, що на вокзалі замінували поїзд «Київ—Маріуполь». На місце виїхали наряди патрульної поліції, вибухотехніки та кінологи. З поїзда довелося евакуювати понад 700 пасажирів. Наразі поліція перевіряє цю інформацію.

Після ретельного огляду поїзда та території вокзалу правоохоронці не виявили жодних вибухонебезпечних предметів та речовин. Тепер вони встановлюють особу та місцезнаходження «мінера». Поліція відкрили кримінальне провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження обʼєктів власності) Кримінального кодексу України.

У пʼятницю поліція Києва затримала озброєних чоловіків, які погрожували пасажирам маршрутки. У маршрутці «Київ—Городище» їхав батько з півторарічним сином. По дорозі до нього підсіли двоє нетверезих чоловіків і почали звинувачувати в викраденні дитини та намірі «продати на органи». У розмову втрутилася жінка, яку зловмисники штовхнули: в результаті у неї синець на обличчі. При цьому пʼяні чоловіки продемонстрували зброю.