В Індонезії після землетрусів і цунамі загинули 384 людини. В мережі опублікували відео руйнувань

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Число жертв землетрусу та цунамі в Індонезії сягло 384 людей, 540 отримали важкі поранення. Про це AFP написав у своєму Twitter, посилаючись на заяву індонезійської Агенції з запобігання стихійним лихам.

У мережі зʼявилося 12-хвилинне відео наслідків землетрусу та цунамі, які обрушилися на острів Сулавесі. Користувач mavi777 оприлюднив на своєму YouTube-каналі відео, в якому показано вулиці, затоплені водою, і руйнування навколо міської мечеті.

Рятувальники продовжують розшукувати кілька сотень людей, які готувалися до пляжного фестивалю ввечері 28 вересня. Лікарні Сулавесі переповнені, деяким пораненим надають допомогу прямо на вулиці. У зону, що постраждала від стихії, направили військових для допомоги пошуково-рятувальним командам, які намагаються дістатися до жертв і шукають тіла загиблих.

Внаслідок двох землетрусів і викликаних ними цунамі в Індонезії загинули десятки людей. Землетрус магнітудою 7,4 бала стався ввечері 28 вересня. Його епіцентр знаходився в морі, за 80 кілометрів на північ від міста Палу на острові Сулавесі. Через землетрус в морі виникло цунамі.