Британський Солсбері вирішив провести «ребрендінг». Через отруєння «Новачком» у місті поменшало туристів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Британський Солсбері вирішив провести «ребрендінг». Через отруєння «Новачком» у місті поменшало туристів

Facebook / Amanda Newton

Влада британського міста Солсбері вирішила здійснити «ребрендінг» після серії подій, повʼязаних з отруєнням екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок», пише The Guardian.

З 2017 року кількість туристів у місті впала на 14%, як і кількість відвідувачів місцевого собору, музею Солсбері та театру Playhouse. Влада повʼязує це з репутаційними втратами, яких місто зазнало після резонансного отруєння. Для зміни його іміджу мерія запросила команду консультантів, що повинні зʼясувати теперішнє сприйняття людьми Солсбері та шляхи залучення туристів.

Місцева влада запевняє, що всі місця в центрі Солсбері, повʼязані з отруєннями, уже знезаражені та безпечні. Ресторан Zizzi і паб Mill, у які Скрипалі ходили перед отруєнням, відчинять до Різдва.

Рада графства Уїлтшир сподівається, що серія заходів, як-от продовольчі ярмарки, літературний фестиваль і різдвяний каток, допоможуть відновити репутацію міста й туристи повернуться.

Нещодавно один з найбільших сайтів про подорожі TripAdvisor тимчасово закрив коментарі до собору в Солсбері, який нібито відвідували працівники російських спецслужб, підозрювані в отруєнні Скрипалів.

Ресурс пояснив це надмірною активністю, що виникла на сайті після оприлюднення інформації про відвідини Олександром Петровим і Русланом Бошировим цього місця.