Вночі: Маск заплатить $20 млн штрафу та покине раду директорів Tesla, у Києві затримали авто з номерами «ДНР», у Британії випустять книгу про отруєного «Новачком» Скрипаля

Дата:

Маск залишає раду директорів Tesla та заплатить $20 млн штрафу

Joshua Lott / Getty Images

Засновник компанії Tesla Ілон Маск виплатить $20 млн, а також покине посаду голови ради директорів компанії протягом 45 днів. При цьому він залишиться гендиректором Tesla. Такої угоди Маск досяг з федеральною Комісією з цінних паперів і бірж США, яка звинувачує мільярдера в шахрайстві та у введенні інвесторів в оману. Мова йде про серпневий пост Маска в Twitter, у якому він написав про викуп акцій Tesla, що, на думку Комісії, створило хаос на ринку та завдало збитків вкладникам.

У Києві затримали Peugeout з номерними знаками «ДНР»

СБУ затримала в столиці автомобіль з номерними знаками «ДНР». За кермом був колишній співробітник МВС, який наразі працює менеджером однієї зі страхових компаній. Чоловік пояснив незаконні номери на своїй машині так: автомобіль не його, і з 2014 року перебував у розшуку Інтерполу, у Росії автівку затримала поліція й потім передала йому як представнику страхової фірми. Він додав, що, перетинаючи кордон, зняв знаки «ДНР», а потім, на вʼїзді в Київ, знову їх встановив.

У Великій Британії випустять книгу про отруєного «Новачком» Сергія Скрипаля

wikipedia.org

У жовтні британський журналіст Марк Урбан випустить книгу про екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля. ЇЇ опублікує видавництво Macmillan. В основі — велике інтервʼю зі Скрипалем 2017 року, де він розповів Урбану, як був завербований британською розвідкою. Скрипаль повідомив, що в 1996 році агент MI6 запропонував йому співпрацювати й передавати інформацію про ГРУ. Скрипаль кілька разів зустрічався з цим чоловіком, кожного разу отримуючи за це по $3 тис.

У Словаччині в причетності до вбивства журналіста та його нареченої підозрюють 44-річну перекладачку

telegraph.co.uk

У Словаччині триває розслідування гучного вбивства 27-річного журналіста видання Aktuality.sk Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової, яких розстріляли у власному будинку. Прокуратура додала до групи обвинувачених 44-річну жительку міста Комарно Олену Жужову. Передбачається, що вона була повʼязана з місцевим «тіньовим» бізнесменом Маріаном Кочнером. Ян Куцяк розслідував його можливі контакти з італійським мафіозним угрупованням «Ндрангета». А жінка допомагала йому з перекладом на зустрічах з гостями з Італії. Раніше у справі про вбивство вже затримали вісьмох людей.

Репер Каньє Вест змінює своє імʼя на біблійне

spin.com

Зірка американського репу та чоловік Кім Кардашян 41-річний Каньє Вест вирішив змінити імʼя на Ye. Так він почав рекламну кампанію свого чергового альбому Yandhi. За словами Каньє, Ye — це найбільш часто вживане в Біблії слово, де воно означає «ти». «Отже я — це ти, я — це ми. «Йе» походить від «Каньє», що означає «єдиний», просто «Йе» — це просто відображення всього хорошого, поганого, дивного, що з нами відбувається, усього», — пояснив музикант.