У німецькому Хемніці затримали шістьох екстремістів, підозрюваних у нападах на мігрантів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У німецькому Хемніці затримали шістьох екстремістів, підозрюваних у нападах на мігрантів

Facebook / Diewoelfesindzurueck

Німецька поліція затримала в понеділок шістьох підозрюваних у створенні ультраправої бойової організації. Учасники угруповання нападали на іноземців в Хемніці. Їх затримали в Саксонії і Баварії, повідомляє Reuters з посиланням на прокуратуру Німеччини.

У затриманні 20—30-річних підозрюваних, серед яких виявилися скінхеди та неонацисти, брали участь близько сотні поліцейських.

Молодиків звинувачують в організації угруповання «Революція Хемніца» та нападах на іноземців у цьому місті. Також екстремісти планували замахи на німецьких держслужбовців і політиків.

У прокуратурі впевнені, що організація також мала терористичні цілі. За даними правоохоронців, затримані вважають себе провідними фігурами в екстремістському русі Саксонії. Вони планували закупити напівавтоматичні автомати та здійснити напад 3 жовтня.

У ніч на 26 серпня у місті Хемніц на сході Німеччини внаслідок сутички, у якій брало участь до 10 осіб різних національностей, загинув 35-річний німець Даніель Хиллиг. За підозрою у вбивстві поліція затримала 22-річного громадянина Іраку і 23-річного сирійця.

Це спровокувало сутички та заворушення, у яких постраждало близько 20 людей, були затримані десятки. В акціях протесту брали участь як ультраправі, так і мешканці Хемніца, які впевнені, що поліція замовчує злочини мігрантів.

18 вересня в Німеччині звільнили голову Федеральної служби захисту конституції Ханса-Георга Маасена, який публічно засумнівався в правдивості інформації про напади на мігрантів в Хемніці.

У Хемніці після зіткнень праворадикалів з поліцією встановили статуї вовків із жестами «зіг», які символізують нацистів.