Професора за доповідь у ЦЕРН звинуватили в сексизмі. Він заявив, що фізику винайшли чоловіки

Дата:

Професора Алессандро Струмію з університету Пізи звинуватили в сексизмі після його доповіді на семінарі, організованому Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН), повідомляє ВВС.

Семінар відбувався в Женеві та стосувався теми ґендеру й фізики високих матерій. Як пише видання, переважною більшістю слухачів були жінки. Під час свого виступу професор сказав, що фізику створили чоловіки, і нею повинні займатися «не за запрошеннями».

Струмія додав, що він провів дослідження, які виявили, що жінки часто наймають замість себе чоловіків, чиї праці більше цитовані. Це, за словами професора, свідчить про більш високу якість роботи саме чоловіків.

Він також представив дані, які, як він стверджує, пыдтвердили, що вчених чоловічої і жіночої статі однаково цитували на початку їхньої карʼєри, але чоловіки краще прогресували й домоглися більшого просування в карʼєрі. За його словами, чоловіки воліють працювати з речами, а жінки — з людьми. Він зазначив, що ця різниця помітна навіть у маленьких дітей, на яких ще не встигло вплинути суспільство.

bbc.com

Більше того, Струмія надав результати іншого дослідження, у якому показав, як часто жінкам віддають перевагу в науці. «Оксфордський університет продовжує час іспитів для жінок, Італія пропонує безкоштовне, або більш дешеве навчання в університеті для жінок-вчених». Струмія поскаржився, що сам одного разу не зміг отримати роботу через те, що її віддали жінці. Попри те, що, як заявив професор, він вважав себе більш кваліфікованим.

bbc.com

У Європейському центрі ядерних досліджень розкритикували цю доповідь Струмії, а слайди з нею видалили з сайту. В організації також підкреслили, що не знали про зміст підготованого професором до його виступу.