Новим главою Instagram став Адам Моссері. До цього він відповідав за стрічку новин у Facebook

Дата:
Новим главою Instagram став Адам Моссері. До цього він відповідав за стрічку новин у Facebook

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Головою соціальної мережі Instagram став віце-президент компанії з продукту Адам Моссері, повідомляє Reuters.

Моссері прийшов у Facebook, якому належить соцмережа, в 2008 році і відповідав за стрічку новин. В Instagram Моссері обіймав посаду віце-президента по продукту. Як пише агентство, на посаді голови Instagram Моссері буде займатися підбором команди топ-менеджерів, зокрема глави інженерного та операційного підрозділів, а також менеджера з продукту.

В кінці вересня виконавчий директор Instagram Кевін Сістром і головний технічний директор Майк Крігер, які були одними з засновників соцмережі, заявили про те, що залишають компанію. Вони відмовилися розкривати причину та заявили, що вирішили взяти паузу для відпочинку і знову «повернутися до творчості».

Однак журналісти Bloomberg вважають, що Сістром і Крігер йдуть через розбіжності з Марком Цукербергом у питаннях розвитку Instagram. У 2012 році Facebook придбав соцмережу за $1 млрд. З того часу саме компанія Цукерберга визначає вектор розвитку популярної соцмережі. Сам глава Facebook заперечує конфлікт із Сістромом і Крігером.

Instagram запустили в 2010 році, він призначався для мобільних пристроїв Apple. Зараз ця соцмережа — одна з найуспішніших, а кількість її користувачів перевищує 1 млрд.