У Росії опозиціонеру Навальному не дозволили зареєструвати партію. Суд визнав відмову Мінʼюсту законною

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Росії опозиціонеру Навальному не дозволили зареєструвати партію. Суд визнав відмову Мінʼюсту законною

Oleg Nikishin / Epsilon / Getty Images

У Росії Замоскворецький суд Москви визнав законною відмову Мінʼюсту РФ зареєструвати партію опозиціонера Олексія Навального та його прихильників «Россия Будущего». Про це повідомляє Інтерфакс.

«У задоволенні позовних вимог відмовлено в повному обсязі», — сказала представник суду.

Рішення може бути оскаржене.

Олексій Навальний намагається зареєструвати свою партію з 2012 року. Однак кожного разу Міністерство юстиції йому відмовляє.

23 серпня цього року Мінʼюст РФ в черговий раз відмовився реєструвати створену прихильниками опозиціонера партію «Россия Будущего». У відомстві заявили, що політсила надала не всі документи, необхідні для реєстрації.

Після цього у вересні партія «Россия Будущего» подала позов проти Міністерства юстиції Росії. Прихильники Навального просили суд визнати відмову незаконною та зобовʼязати Міністерство юстиції Російської Федерації зареєструвати партию «Россия Будущего».

Нагадаємо, 24 вересня Олексія Навального заарештували на 20 діб. Це сталося відразу після того, як він вийшов зі спецприймальника після 30 діб адміністративного арешту за акцію «Страйк виборців». Правозахисники вважають, що проти опозиціонера можуть відкрити кримінальну справу за «неодноразове порушення правил організації або проведення мітингу».