Адвокат: у Сенцова загострення. Через голодування зʼявилися проблеми з печінкою і нирками

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Стан здоровʼя українського режисера, політвʼязня Олега Сенцова, який уже понад 141 день голодує у російській колонії, загострився. У режисера серцева недостатність і ревматизм ноги, а також зʼявилися проблеми з печінкою і нирками.

Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе в коментарі телеканалу «Настоящее время».

«Оскільки в нього в звʼязку з голодування змінився стан крові, виходячи з цього, йому призначили певні ліки: глюкозу прокапати, поживні суміші, які йому треба зараз приймати», — сказав адвокат.

За його словами, режисера обстежують кардіолог, невропатолог, можливо, навіть хірург. Після висновку лікарів Сенцову призначають певні препарати, які він вживає під час голодування.

Наприкінці вересня в мережі зʼявився новий знімок Олега Сенцова, зроблений на 139-й день голодування. Його опублікувало Управління федеральної служби виконання покарань Росії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. На фото видно, що українець дуже схуд. Його оглядає лікар. За останніми даними, зараз він важить 72 кілограми.

УФСИН России по Ямало-Ненецкому автономному округу

У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він перебуває в російській колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі на півострові Ямал.

14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських увʼязнених, незаконно утримуваних в РФ з політичних причин. За словами режисера, він буде голодувати, поки не звільнять 64 українці.