Напад на депутата Найєма: прокуратура передала справу до суду

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Напад на депутата Найєма: прокуратура передала справу до суду

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Сьогодні, 2 жовтня, прокуратура міста Києва передала до суду обвинувальний акт щодо трьох іноземців, які напали на депутата Верховної Ради Мустафу Найєма у квітні цього року. Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

Чоловіків підозрюють в хуліганстві, вчиненому групою осіб (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу). Зазначається, що обвинувачені та їх адвокати ознайомились із кримінальним провадженням та отримали копії обвинувального акту. Матеріали по суті розглядатиме Шевченківський районний суд Києва.

Правоохоронці заочно оголосили підозру четвертому спільнику затриманих, який безпосередньо вдарив депутата в обличчя. Окрім хуліганства, йому інкримінують умисне нанесення травм середньої тяжкості (частина 1 статті 122 Кримінального кодексу). Чоловік перебуває в міжнародному розшуку, тому матеріали стосовно нього виділили в окреме кримінальне провадження.

Нагадаємо, 30 квітня на дорозі біля Бессарабського ринку Мустафа Найєм посварився з чотирма молодими іноземцями через порушення правил дорожнього руху. Конфлікт закінчився бійкою, після якої нардеп опинився в лікарні зі зламаною щелепою.

Трьох чеченців — Ахмеда Абубакаровича Саітова, Магомеда-Салиха Арбуєвича Саітова й Умолта Руслановича Темербулатова — затримали, а Магомед-Амін Саітов втік до Азербайджану. У липні Генеральна прокуратура Азербайджану відмовилась видати його Україні.

Ахмеда Саітова та Умолта Темербулатова посадили під нічний домашній арешт, а Магомеда-Салиха Саітова — під цілодобовий.