У Франції затримали українську вантажівку, яка перевозила 650 кг кокаїну на €40 млн

Дата:

Вантажівку з українською реєстрацією з двома голландцями в кабіні перехопила в ніч на вівторок митна служба Франції під Тулузою. У ній французькі митники виявили 650 кг кокаїну, пише La Depeche.

Вантажівка, яка прямувала на північ Європи, нібито перевозила рибу. Однак митників стурбувала нервова поведінка водія та пасажира, тому вони відправили транспортний засіб на більш ретельну перевірку.

Всередині вантажівки службовці виявили 650 кг кокаїну. Враховуючи, що грам цього наркотика французькі дилери продають за €50—60, вартість знахідки на чорному ринку становить близько €40 млн.

Водій та пасажир вантажівки затримані. Очікують, що їх незабаром візьмуть під арешт у Тулузі. Востаннє велику партію кокаїну у Франції вилучали в вересні 2017 року — тоді в порту Гавра знайшли 752 кілограми наркотику.

Наприкінці серпня в Аргентині спалили 400 кг кокаїну, який більше року тому виявили в одному з будинків посольства Росії в Буенос-Айресі, що призвело до міжнародного скандалу. Внаслідок спецрозслідування викрили шістьох підозрюваних. Так, у Росії заарештували трьох осіб, разом з колишнім співробітником посольства РФ. В Аргентині затримали двох, один із них виявився працівником поліції.

Ще одного підозрюваного — бізнесмена Андрія Ковальчука — затримали в Німеччині й екстрадували до Росії. Саме його слідство вважає організатором схеми постачання кокаїну з Аргентини в РФ.