Німецький вчений понад 20 років проводив виставки трупів. Свій він заповів поставити на вході

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Німецький вчений понад 20 років проводив виставки трупів. Свій він заповів поставити на вході

Facebook / Wok Of Entrails

Німецький вчений Гюнтер фон Хагенс заповідав дружині Анджеліні Воллі зробити з його тіла опудало після смерті й виставити його на загальний огляд, пише Independent.

Фон Хагенс — німецький анатом, який винайшов спосіб бальзамування та консервації анатомічних препаратів, названий пластинацією. З 1995 року він виставляє по всьому світу експозиції «Body Worlds» — зібрання людських тіл і їх частин. У 2002 році він здійснив у Великій Британії перший публічний розтин за 170 років.

73-річний учений страждає хворобою Паркінсона й готується померти. Тому він заповів Воллі виставити його тіло на вході в експозицію Body Worlds Museum Experience в Лондоні, яка відкриється 6 жовтня.

«Звичайно, спочатку я подумала: Гюнтере, ти жартуєш. Я ніколи не зможу цього зробити», — розповіла дружина науковця. Проте з часом вона пристала на цю ідею. «Він сказав мені: Анджеліно, ти можеш охолодити мене до температури —25° на рік, але після цього тобі насправді потрібно мною зайнятися, інакше я отримаю холодовий опік. Отже, маю один рік для жалоби, а потім доведеться це зробити», — сказала Воллі.

Фон Хагенс хотів би, щоб його тіло виставляли в чорному фетровому капелюсі, у якому він завжди зʼявляється на публіці.

Facebook / Gunther von Hagens' BODY WORLDS

Facebook / Gunther von Hagens' BODY WORLDS

Paul Stevenson / Flickr

NTNU Vitenskapsmuseet / Flickr