Вночі: «Шахтар» втратив перемогу в Ліоні, Трамп допомагав батькам ухилятися від сплати податків, а Hyperloop показав першу пасажирську капсулу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

«Шахтар» втратив перемогу в Ліоні.

Донецький «Шахтар» у другому турі групового турніру Ліги чемпіонів втратив перемогу над французьким Ліоном. Гірники зуміли першими відкрити рахунок і навіть подвоїти його. Обидва голи на рахунку Жуніора Мораеса. Але в другому таймі «Ліон» провів ударну трьохвилинку й зумів вирвати нічию завдяки голам Мусси Дембеле та Лео Дюбуа. У паралельному матчі цієї групи «Манчестер Сіті» здобув перемогу над німецьким «Хоффенхаймом» і очолив квартет. «Шахтар» з двома очками поки тільки третій.

Twitter / FC Shakhtar Donetsk

Трамп допомагав батькам ухилятися від сплати податків і заробив на цьому понад $400 млн – NYT

Журналісти The New York Times стверджують, що в 90-ті Трамп допомагав своїм батькам ухилятися від сплати податків, у тому числі використовуючи шахрайські схеми. Разом з братами й сестрами він створив фіктивну компанію для маскування мільйонів доларів під подарунки від своїх батьків. Завдяки цьому нинішній американський президент отримав від батька, який є великим забудовником, більше $400 млн. В адміністрації Трампа від коментарів відмовилися.

Wikipedia

Протестувальники у Вірменії заблокували будівлю парламенту

Перед будівлею парламенту в центрі Єревана зібралися кілька десятків тисяч осіб. Вони заблокували парламент, у якому перебували депутати та журналісти. Прихильники нинішнього премʼєр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна вимагають розпуску парламенту. Пашинян виступив на мітинзі, потім зайшов у будівлю парламенту. Разом з ним на територію парку довкола неї увірвалося кілька сотень учасників протесту. Проте біля входу в споруду їх зупинили опозиційні депутати та працівники служби безпеки.

Twitter / Aram Shahinyan

В Іспанії показали першу капсулу Hyperloop

Компанія Hyperloop Transportation Technologies Inc. представила свою першу повномасштабну пасажирську капсулу. Її довжина — 32 метри, а вага складає пʼять тонн. Капсулу планують перевезти до Тулузи (Франція) для збирання. Після цього її використовуватимуть на одному з перших комерційних шляхів каліфорнійського стартапу, відомому як HyperloopTT.

Twitter / Sangeetha Kandavel ‏

ЗМІ дізналися про плани уряду РФ відмовитися від використання долара

Видання The Bell повідомило, що влада Росії планує відмовитися від використання долара. Уряд не розглядає заборону розрахунків у цій валюті, проте своєю головною метою бачить переорієнтацію відносин з найбільшими торговими партнерами Росії на рублі.