Напад на «автомайданівця» Устименка: поліція Одеси не затримала замовників через «галас» та вимагання «негайних результатів»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Напад на «автомайданівця» Устименка: поліція Одеси не затримала замовників через «галас» та вимагання «негайних результатів»

Facebook / Віталій Устименко

Правоохоронці затримали тільки виконавців нападу на лідера одеського осередку «Автомайдану» Віталія Устименка. А слідчі дії зі встановлення замовників злочину їм довелося перервати через те, що від поліції почали вимагати «негайних результатів» у справах щодо нападів на громадських активістів та журналістів в регіоні.

Про це в коментарі кореспонденту theБабеля розповів радник начальника Нацполіціі в Одеській області Руслан Форостяк.

«За виконавцями довго спостерігали, щоб установити їхні зв’язки, з’ясувати інших причетних та можливого замовника. Але на вимогу суспільства правоохоронцям довелося перервати слідчі дії та затримувати виконавців», — сказав він.

Також, за його словами, такий «галас» негативно вплинув і на розслідування нападу на іншу одеську активістку — Аліну Радченко.

«Через істерики особи, причетні до цього нападу, залишили територію України».

Одеський кореспондент «Радіо Свобода» Михайло Штекель також підтвердив theБабелю, що в розмовах «не під запис» у поліції говорять, що з приводу низки випадків у них є певна інформація про те, «хто за цим стоїть, хто передавав гроші», але взяти їх вони не можуть, бо триває «розробка» підозрюваних — правоохоронці вичікують та шукають зв’язки.

Нагадаємо, 25 вересня правоохоронці в Донецькій і Дніпропетровській областях затримали двох нападників на Устименка.

Напад на активіста стався 5 червня на вулиці Фонтанська дорога в Одесі. Йому завдали кілька ударів колючо-ріжучим предметом. Активіст залишився живий, бо опирався. Підозрювані зникли з місця злочину, а потерпілого одразу госпіталізували.

В Одесі не вперше нападають на місцевих активістів, громадських діячів та журналістів. З літа 2017 року сталося більше десяти подібних інцидентів, під час останнього — стріляли в політика Олега Михайлика. Кореспондент theБабеля Сергій Пивоваров зʼїздив до Одеси, відновив хронологію подій та зібрав усі версії того, що відбувається.