Студент-фармаколог знущається над «сміттєвими» науковими журналами. Він опублікував статтю про боротьбу з галактичними паразитами з серіалу «Рік і Морті»

Автор:
Гліб Гусєв
Дата:
Студент-фармаколог знущається над «сміттєвими» науковими журналами. Він опублікував статтю про боротьбу з галактичними паразитами з серіалу «Рік і Морті»

Adult Swim

В кінці вересня — на початку жовтня аспірант університету в Гайдарабаді (Індія) Фарук Алі Хан опублікував у трьох наукових журналах статтю під назвою «Новітні способи боротьби з міжгалактичними паразитами та їх передаваність у Зігірионській симуляції». Серед авторів названі акторка Христина Хендрікс, сам Фарук Алі Хан і його науковий керівник. Всі вони приписані до «Інституту біомедичних наук Санчеза по дослідженню дупіду». Стаття трохи менше ніж наполовину складається з відсилань до серіалу «Рік і Морті», який вийшов на каналі Adult Swim в 2013 році.

Стаття описує, як можна використати «магнітно-радіаційну терапію (МОРТІ)» для того, щоб боротися з міжгалактичними паразитами, які «викликають у популяції ефект кроненберга», особливо «поширений серед населення Ваканди».

Діаграма зі статті Фарука Алі Хана. Підписи «R Schwifty» і «L Schwifty» відсилають до п'ятої серії другого сезону серіалу «Рік і Морті».

Farooq Ali Khan

Статтю надрукували три видання: ARC Journal of Pharmaceutical Sciences, IOSR Journal of Pharmacy and Biological Sciences і Clinical Biotechnology and Microbiology (останній встиг зняти її з сайту). Вона оформлена за стандартами наукових публікацій. Але по суті є знущанням над «сміттєвими» академічними журналами, які публікують всі статті поспіль, що несумлінні дослідники використовують для того, аби створити видимість наукової роботи.

Четвертий сезон «Ріка і Морті» очікують у кінці 2019 року.