Знамениту тайську бухту з фільму «Пляж» із Леонардо Ді Капріо закрили через наплив туристів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Знамениту тайську бухту з фільму «Пляж» із Леонардо Ді Капріо закрили через наплив туристів

Nicolas Vollmer / Flickr

Адміністрація національного морського парку острова Пхі-Пхі прийняла рішення закрити один з найпопулярніших пляжів — Майя Бей, де знімався знаменитий фільм із Леонардо Ді Капріо, через наплив туристів і погіршення екологічної ситуації, пише The Guardian.

Знамениту бухту закриють для відвідувачів на невизначений термін, щоб дозволити екосистемі відновитися після екологічного збитку, нанесеного їй мільйонами туристів. В останні роки маленький пляж Майя Бей відвідує до 5 тис. людей щодня.

Туристи залишають на пляжі сміття, а якорі десятків прогулянкових катерів щодня «атакують» кораловий риф. За попередніми оцінками, через сміття, катери та сонцезахисні креми знищено понад 80% коралів у бухті.

Бухта на острові Пхі-Пхі з золотим піском і прозорою блакитною водою, оточена скелями, стала одним з найбільш відвідуваних туристичних місць Таїланду після виходу в 2000 році фільму «Пляж» із Леонардо Ді Капріо, зйомки якого проходили у Майя Бей.

Раніше влада Таїланду оголосила, що закриють бухту з 1 червня на чотири місяці, але змушені продовжити термін до одного року через погіршення екологічної ситуації, викликаної напливом мільйонів туристів.

Закриття бухти назвали вимушеним заходом. Як тільки екосистема відновиться, доступ до Майя Бей знову буде відкритий.

Багато морських національних парків в Таїланді зачинені з середини травня до середини жовтня, але бухта Майя Бей настільки популярна, що відкрита цілий рік. Біологи констатують, що морське життя бухти практично зійшло нанівець.