Ситник: провокаційну рекламу НАБУ в метро замовив перший замголови СБУ Демчина

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Ситник: провокаційну рекламу НАБУ в метро замовив перший замголови СБУ Демчина

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що появу в метро Києва реклами НАБУ організував перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина. Про це Ситник сказав на засіданні комітету Верховної Ради з протидії корупції.

«Мабуть, я єдиний чиновник, який був так прорекламований безкоштовно. І вважаю, що це надзвичайно брудні кроки з боку пана Демчини, захищатись потрібно у більш цивілізований спосіб», — сказав Ситник.

Він повʼязує дії Демчини з кримінальним провадженням, яке розслідує проти нього НАБУ. «В рамках цього провадження викликали декілька народних депутатів, зокрема пана Березенка, який відповідає за зовнішню рекламу», — додав Ситник.

В понеділок, 1 жовтня, в метро Києва зʼявилася реклама з зображенням Ситника. НАБУ заявило, що не замовляло її.

НАБУ розслідує проти Демчини кримінальне провадження про незаконне збагачення (ст. 368-2 Кримінального кодексу). 7 вересня Бюро надіслало повідомлення про підозру на погодження до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Але САП цю підозру не погодила. 14 вересня зʼясувалося, що Генеральна прокуратура почала кримінальне провадження щодо детективів НАБУ, які розслідували справу проти Демчини.