«Приїхали якісь мужики та почали труїти там бомжів». Путін прокоментував отруєння Скрипалів у Солсбері

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Президент Росії Володимир Путін назвав колишнього працівника Головного розвідувального управління (ГРУ) РФ Сергія Скрипаля покидьком. Про це він заявив на пленарній сесії Російського енергетичного тижня, передає Интерфакс.

Путін заявив, що скандал, повʼязаний зі справою Скрипалів, роздувають штучно, а сам екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль — зрадник Батьківщини.

«Я бачу, що деякі ваші колеги проштовхують теорію, що пан Скрипаль чи не правозахисник якийсь. Він просто шпигун. Зрадник Батьківщини. Є таке поняття — зрадник Батьківщини. Ось він — один з них. Він просто покидьок, і чим швидше закінчиться інформаційна кампанія навколо нього, тим краще», — сказав Путін.

Він також прокоментував інформацію, що в процесі отруєння Скрипалів загинув бездомний: «Я іноді дивлюся на те, що відбувається навколо цієї справи, і просто дивуюся. Приїхали якісь мужики та почали труїти там бомжів у вас. Це що за маячня? В очищенні, чи що, вони працюють?»

4 березня 2018 року Сергія Скрипаля та його дочку Юлію знайшли непритомних у сквері британського міста Солсбері. Британська влада заявила, що Скрипалів намагалися отруїти з допомогою нервово-паралітичної речовини класу «Новачок», розробленої в Радянському Союзі.

Влада Великої Британії назвала імена двох чоловіків, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів. Ними виявилися офіцери Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Пізніше журналісти встановили, що за імʼям Боширова ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга.