Рада відмовилась зняти недоторканність з нардепа від «Опозиційного блоку» Дунаєва

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Рада відмовилась зняти недоторканність з нардепа від «Опозиційного блоку» Дунаєва

Facebook / Opposition Bloc

Верховна Рада відмовилася зняти недоторканність з народного депутата Сергія Дунаєва (фракція «Опозиційний блок»). За це рішення проголосували 125 депутатів.

Національне антикорупційне бюро підозрює Дунаєва в декларуванні неправдивої інформації у 2015 році. Досудове розслідування детективи бюро провадять з грудня 2017 року.

Дунаєв вказав себе бенефіціарним власником компанії, яка є засновницею низки інших. Проте вони в електронній декларації нардепа за 2015 рік не вказані, тому в НАБУ вважають, що це може свідчити про внесення недостовірної інформації.

В той же час генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував, що наступного пленарного тижня (16—19 жовтня) парламент розгляне подання про позбавлення недоторканості ще трьох нардепів: Олександра Пономарьова (група «Воля народу») Дмитра Колєснікова і Олександра Вілкула (обидва — «Опозиційний блок»).

3 жовтня комітет Ради з питань регламенту підтримав подання Генеральної прокуратури на зняття недоторканності з Дунаєва. Генпрокурор Юрій Луценко підписав цей документ 17 вересня. Також він запропонував позбавити недоторканності колег нардепа за «Опоблоком» — Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова. Подання на Пономарьова Луценко вніс до Ради ще у травні.