Турчинов: санкції РНБО торкнуться тільки засновників телеканалів NewsOne і «112»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Турчинов: санкції РНБО торкнуться тільки засновників телеканалів NewsOne і «112»

Новицький Андрій / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов стверджує, що санкції проти компаній, що входять у структуру власності телеканалів «112» і NewsOne, торкнуться тільки їх засновників, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми поки не отримували офіційний текст цього рішення [Ради про санкції проти каналів], але те, що обговорювалося, вказує, що санкції будуть спрямовані саме проти засновників цих каналів», — заявив він.

За його словами, у телеканалів складна структура власності, але в ній «безумовно, є нерезиденти» України. «У законі є позиції, коли санкції можуть застосовуватися й до українських юридичних осіб. Мова йде про терористичну діяльність, а пропаганда тероризму є складовою частиною терористичної діяльності», — додав Турчинов.

За його словами, РНБО оперативно розгляне звернення Верховної Ради щодо санкцій проти телеканалів «112» і NewsOne, прийняте у четвер, 4 жовтня. Санкції, які запропонувала Рада, передбачають позбавлення ліцензії, заборону користування радіочастотами та блокування активів. Їх хочуть застосувати до семи компаній: «Аріадна ТВ», «Новий Формат ТВ», «ТВ Вибір», «Телерадіокомпанія «112—ТВ», «Лідер ТВ», «Партнер ТБ» та «Новини 24 години». Перші шість повʼязані з телеканалом 112, а остання — з NewsOne.

За інформацією програми «Схеми», телеканал «112» купив лідер руху «Український вибір» і кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук. А Андрій Портнов, колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, у серпні офіційно став керівником телеканалу NewsOne.