Адвокати зажадали від Роналду $200 тисяч у справі про зґвалтування й дали 20 днів на роздуми

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Адвокати зажадали від Роналду $200 тисяч у справі про зґвалтування й дали 20 днів на роздуми

Facebook / Cristiano Ronaldo

Адвокати американки Кетрін Майорги, яка звинувачує футболіста збірної Португалії та італійського клубу «Ювентус» Кріштіану Роналду в зґвалтуванні, зажадали від футболіста $200 тис. Ці вимоги вони висунули на прес-конференції.

У таку суму вони оцінили моральну шкоду, якої Роналду завдав дівчині. Йому дали 20 днів, щоб відповісти на пропозицію. Адвокати наполягають, що угода про нерозголошення, яку юристи Майорги уклали з футболістом у 2009 році, не має сили, оскільки тоді дівчина ще не відійшла від психологічної травми.

Роналду звинувачують за 11 статтями: змова з метою уникнення покарання, наклеп, образа вразливої особи, образа діями, заподіяння страждань та емоційного розладу, насильство та шахрайство, підкуп, порушення умов контракту, зловживання під час юридичного процесу та недбальство, через яке конфіденційні деталі стали публічними.

Адвокати погрожують наступного тижня опублікувати документи, які підтвердять, що футболіст діяв проти волі Майорги.

Майорга подала на футболіста позов до суду штату Невада. Вона звинувачує Роналду в тому, що він зґвалтував її в 2009 році в готелі Лас-Вегаса. Після зґвалтування вона подала заяву в поліцію, але не розкрила імʼя нападника.

У 2010 році вона підписала з юристами Роналду угоду про нерозголошення і отримала $375 тис. за мовчання. У квітні 2017 року про цю історію вперше написало видання Der Spiegel, ґрунтуючись на листуванні Роналду з юристом. Роналду спростовує звинувачення. Він попросив Федерацію футболу своєї країни і тренера національної збірної не викликати його на найближчі ігри.