Землетрус в Індонезії: кількість жертв перевищила 1500 осіб. Порошенко просить уряд надати гумдопомогу країні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Землетрус в Індонезії: кількість жертв перевищила 1500 осіб. Порошенко просить уряд надати гумдопомогу країні

Carl Court / Getty Images

В Індонезії через землетрус і цунамі загинуло вже 1558 осіб. Про це повідомило Національне управління з ліквідації наслідків стихійних лих країни у Тwitter.

Зазначається, що внаслідок стихії постраждали понад 2,5 тис. осіб, 113 зникли без вісті та більше 150 залишаються під завалами.

Президент Петро Порошенко попросив Кабінет міністрів терміново вислати гуманітарну допомогу Індонезії. Він наголосив, що країна завжди голосувала за підтримку українських резолюцій в ООН і є «справжнім другом і партнером» України.

«Індонезія для нас дуже близька, незважаючи на відстань. Українська допомога продуктами харчування, ліками може врятувати життя», — заявив Петро Порошенко.

28 вересня в Індонезії стався найруйнівніший з 2004 року землетрус. Він спричинив цунамі, в деяких місцях висота хвилі досягала шести метрів. Після цього в країні сталися ще кілька землетрусів. А 3 жовтня на острові Сулавесі почалося виверження вулкану.

Найбільше від стихії постраждало місто Палу — центр провінції Сулавесі, куди їздять туристи. За даними Червоного Хреста, загалом постраждали понад 1,6 млн людей.

Організація Об’єднаних Націй виділила країні $15 млн на ліквідацію наслідків стихійного лиха.