У соборі Солсбері відбудеться концерт «З Росії з любовʼю». Неподалік від нього отруїли Скрипалів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У соборі Солсбері відбудеться концерт «З Росії з любовʼю». Неподалік від нього отруїли Скрипалів

Alexander Kustov / Unsplash

У соборі британського міста Солсбері 13 жовтня пройде концерт класичної музики «З Росії з любовʼю», на якому виконуватимуть твори російських композиторів, повідомляє Independent.

Видання зазначає, що захід відбудеться ближче ніж за три кілометри від будинку колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Неподалік від собору знаходиться лава, на якій вони з дочкою знепритомніли після того, як у березні були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

Концерт назвали так на честь повісті про Джеймса Бонда, присвяченої секретній російській злочинній організації. Його рекламують плакатами, прикрашеними прапором РФ і великим серцем.

Одна з організаторів, Гілл Болтон, стверджує, що програма концертів була розпланована на рік наперед, і назва заходу «жодним чином не стосується Скрипалів». Разом з тим, у звʼязку з останніми подіями Болтон шкодує, що вона саме така.

Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов. Ці люди пізніше дали інтервʼю російським ЗМІ, в якому заявили, що їздили в Солсбері подивитися на собор.

Після цього один з найбільших сайтів про подорожі TripAdvisor тимчасово закрив коментарі до собору в Солсбері через надмірну користувацьку активність.