Олег Сенцов пише новий сценарій для фільму про життя увʼязнених

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Олег Сенцов пише новий сценарій для фільму про життя увʼязнених

УФСИН России по Ямало-Ненецкому автономному округу

Політв’язень, український режисер Олег Сенцов після припинення голодування почав роботу над сценарієм фільму про життя увʼязнених. Про це повідомив заступник директора Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Валерій Максименко в інтервʼю газеті «Известия».

«Він вже почав писати сценарій для майбутнього фільму. Це буде розповідь про життя у вʼязниці й увʼязнених. Тому натхнення його не покидає», — сказав Максименко.

За його словами, поки Сенцов їсть каші та кисломолочні продукти. За 20 днів його переведуть на звичайну тюремну їжу. При цьому заступник директора ФСВП зазначив, що «медики ФСВП постійно стежать за станом його здоровʼя».

Європейський союз закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова та всіх нелегально увʼязнених українських громадян в РФ і анексованому Криму.

Як зазначається у заяві зовнішньополітичної служби ЄС, стан здоровʼя Сенцова погіршився до критичного, а Росія порушує його права та міжнародні норми, відмовляючись надати режесеру необхідну медичну допомогу.

«Олег Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість і самовідданість під час цих 145 днів голодування», — зазначено в заяві.

У серпні 2015 року російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня почав голодувати. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.

Через погіршення здоровʼя українець вирішив припинити голодування з 6 жовтня.

У листі до двоюрідної сестри Наталі Каплан Сенцов розповів, що його внутрішні органи у критичному стані. Він додав, що виводити з голодування його збирались ще раніше, але він відтермінував цю процедуру. «Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все в принизливе видовище», — зазначив режисер.