На арсеналі в Чернігівській області щосекунди відбуваються 2—3 вибухи. На складах майже 90 тис. тонн боєприпасів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

На військових складах поблизу міста Ічня (Чернігівська область) відбувається 2—3 вибухи щосекунди, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у Facebook.

Пожежу на арсеналі гаситимуть п’ять танків, а також три автоцистерни. З Ічні та найближчих населених пунктів евакуювали близько 10 тис. осіб.

«Особовий склад арсеналу, мешканці, які проживають на адміністративній території арсеналу, евакуйовані в село Буди (за попередніми підрахунками, близько 860 чоловік). До евакуації населення залучено понад 20 автобусів», — йдеться в повідомленні.

За даними військових, жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників ЗСУ та місцевого населення немає.

Військова прокуратура почала розслідування за фактом надзвичайної події на військових складах з боєприпасами в Чернігівській області, повідомив the Бабель головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Кримінальне провадження відкрите за фактом недбалого ставлення до військової служби [ч.3 ст.425 Кримінального кодексу]. Розслідування веде СБУ.

Прес-секретар глави держави Святослав Цеголко написав у Facebook, що президент Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді через вибухи на арсеналі, уряду доручено надати всю необхідну допомогу людям.

З 4:22 закрито повітряний простір в радіусі 30 км від арсеналу. Зупинений рух поїздів та автомобілів.

Як повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, на территорії складів, де палає вогонь знаходяться близько 88 тис. тонн боєприпасів. Територія складів — близько 683 га, з них 402 га складає технічна територія.

Пожежа на військовому складі поблизу міста Ічня сталася сьогодні вночі, близько 3:30. У Міністерстві оборони пояснили, що через вибухи на 6-му арсеналі по всій Чернігівській області та вздовж державного кордону ввели обмежувальні заходи. Масштаб НП уточнюється.

Місцеві мешканці залишають свої будинки. Люди у соцмережах пишуть, що чують потужні вибухи від військового складу в районі сіл Дружба та Августівка.