Зникнення колумніста Washington Post у Стамбулі: зʼявилося фото, де він заходить у саудівське консульство

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американська газета The Washington Post опублікувала останнє фото зниклого журналіста Джамаля Хашоггі перед його зникненням. На знімку він входить до будівлі генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі, де, за версією слідчих Туреччини, журналіста вбили.

Чоловік зображений на фото зі спини. Він одягнений у темно-сірий піджак і сірі штани. Знімок зроблений з камери спостереження 2 жовтня о 13:14. Перед дверима стоїть чоловік у блакитному піджаку, поруч припаркований чорний мікроавтобус із дипломатичними номерами.

Знімок передало виданню неназване джерело. Поки немає фотографій, які підтверджують, що журналіст залишив генконсульство.

2 жовтня колумніст американської The Washington Post Джамаль Хашоггі зайшов у саудівське генконсульство в Стамбулі і зник. Він відвідав установу, щоб отримати документ про розлучення з колишньою дружиною і таким чином мати можливість взяти шлюб із нареченою з Туреччини Хатідже Ченгіз.

Його наречена сказала, що чекала Хашоггі біля будівлі консульства протягом 11 годин, але він не вийшов.

Анкара вважає, що Хашшоггі вбили, тому почала розслідувавати інцидент. За даними видання The Washington Post, слідчі підозрюють, що до Туреччини з Саудівської Аравії «для запланованого вбивства» прибула група з 15 осіб, які вбили журналіста в консульстві. Вони того ж дня покинули Туреччину, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.