«Він так і голодує». Омбудсмен округу, де сидить Сенцов, спростував заяви про те, що режисер припинив голодування

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, де відбуває покарання український режисер і політвʼязень Олег Сенцов, спростував заяву про те, що українець припинив голодування, пише ТАСС.

«Офіційно вам заявляю, що ніякої офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило. Він... так і голодує», — сказав омбудсмен Анатолій Сак. Уповноважений додав, що стан Сенцова «відносно задовільний». Він додав, що наступного разу планує відвідати Сенцова в листопаді. «Раніше — не поїду», — зазначив Сак.

Напередодні у Федеральній службі виконання покарань відзначили, що Сенцов після припинення голодування почав роботу над сценарієм фільму про життя увʼязнених. Уповноважена з прав людини Людмила Денісова 5 жовтня отримала офіційне підтвердження того, що Сенцов припинив голодування. Перед цим глава Ради з прав людини при президентові РФ повідомив, що режисер у присутності адвокатів написав заяву про те, що припиняє голодування.

Після цього Сенцов у листі до сестри Наталії Каплан розповів про те, що його внутрішні органи в критичному стані. «У серці почалася аритмія з ішемією, нирки забилися та в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилася й почала розкладатися, кишечник, мозок — там все», — написав режисер.