Axios: Постпред США в ООН Ніккі Хейлі пішла у відставку

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Axios: Постпред США в ООН Ніккі Хейлі пішла у відставку

Президент Дональд Трамп прийняв відставку постійного представника США при Організації Обʼєднаних Націй Ніккі Хейлі, пише Axios з посиланням на два джерела.

Хейлі повідомила Трампу, що звільняється минулого тижня під час візиту в Білий дім. Для багатьох дипломатів це стало несподіванкою.

Трамп на короткому брифінгу у Білому дому підтвердив відставку Хейлі і додав, що вона сказала про своє бажання йому шість місяців тому. За його словами, Хейлі хоче відпочити після двох років на посаді.

«Вона виконала фантастичну роботу, і ми виконали фантастичну роботу разом», — сказав Трамп і уточнив, що свою посаду Хейлі залишить наприкінці року.

Хейлі подякувала президенту Трампу: «Це була честь всього життя». За її словами, вона не буде балотуватися на виборах в 2020 році, але буде проводити кампанію за Трампа.

Вона була представником США при ООН з січня 2017 року, Трамп призначив її на цю посаду невдовзі після інавгурації. Сама Хейлі говорила, що хоч і не в усьому згодна з президентом США, але завжди може обговорити з ним розбіжності.

3 жовтня США вирішили вийти з міжнародної угоди, за якою всі дипломатичні суперечки повинні вирішуватися в Міжнародному суді ООН, — Факультативного протоколу про обовʼязкове вирішення спорів до Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 1961 року.