Екс-ректор Одеського медуніверситета за гроші ВНЗ купував обладнання для платних гінекологічних послуг

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Екс-ректор Одеського медуніверситета за гроші ВНЗ купував обладнання для платних гінекологічних послуг

Facebook / Валерій Запорожан

Звільнений ректор Одеського національного медичного університету Валерій Запорожан витрачав гроші ВНЗ на обладнання, яке використовували, щоб надавати платні медичні послуги. Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

З 13 липня по 27 серпня МОЗ провело в Одеському медуніверситеті перевірку, під час якої виявило грубі порушення. Зокрема при загальному бюджеті на медичне обладнання в 335 млн грн Запорожан витратив 220 млн грн на техніку для Гінекологічного відділення Багатопрофільного медичного центру, де надають платні медичні послуги.

Також перевірка виявила, що 816,7 тис. грн витратили не за призначенням, а науковий парк «Біометричний інноваційно-технологічний кластер «Бітек» розміщався на території медуніверситету без договору оренди.

В липні МОЗ достроково розірвало контракт із Запорожаном через велику кількість скарг на його роботу. Запорожан очолював Одеський медуніверситет з 1994 року. У квітні 2018 року МОЗ вже відстороняло ректора від роботи через корупцію. Однак Приморський райсуд Одеси виправдав Запорожана, і його поновили на посаді.